Louvredak | Bakers Architecten
Utrecht

Bakers architecten heeft de kantoorruimte van een statig herenhuis in Utrecht weer terug getransformeerd naar zijn oorspronkelijk functie. Door de volledig glazen gevel van de uitbouw terug te plaatsen en het laatste deel te voorzien van een Livium Louvredak is het daglicht weer teruggebracht tot het hart van de woning.

Architect
Jan Bakers Architecten

Met zijn architectuur streeft Jan Bakers architecten naar expressieve gebouwen, zonder dat ze daarbij gaan schreeuwen. Het zorgvuldig inpassen in de omgeving ziet men dan ook als een belangrijke taak. Vanuit de overtuiging dat elk project deel uitmaakt van een voortgaande traditie, spelen bovendien het ambacht en de cultuur van het maken een centrale rol in het ontwerpproces. Vertrouwen is het sleutelwoord. De opdrachtgever en de architect zitten allebei in een kwetsbare positie en alleen door wederzijds vertrouwen kan een bevredigend resultaat worden behaald. Jan Bakers architecten gaat met enthousiasme en inventiviteit deze vertrouwensrelatie aan.

www.bakersarchitecten.nl

Dat Livium louvredaken goed in te passen zijn in vrijwel elke architectuurstijl bewijst dit project. Door het toepassen van een unieke gemetselde bouwkundige constructie is het achteraanzicht van de woning geheel in tact gebleven en sluit de overkapping prachtig aan op de architectuur.

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek
adviesgesprek aanvragen >
of
Vraag een offerte aan en ontdek de mogelijkheden
offerte aanvragen >