Over ons

Een avontuur down under

Het is bijzonder hoe de dingen soms lopen. We wilden veel van de wereld zien en begin 2000 verhuisden we naar Nieuw Zeeland. Het continent van nieuwe mogelijkheden, hoge welvaart en - vooral - van een relaxte, laid back levensstijl. Nieuw Zeelanders leven het hele jaar door buiten en de zon kan er behoorlijk branden.

Niet vreemd dat daar de beste zonweringsconcepten vandaan komen. Wij werden gegrepen door de louvredaken. Mooie, open constructies die zorgden voor schaduw en zon wanneer wij dat wilden en tegelijkertijd het licht op een unieke manier lieten binnenvallen. Regende het, dan draaiden de louvres dicht en zaten we beschut. Wat een heerlijke manier om zoveel mogelijk buiten te kunnen leven. 

Een jeugdvriend bracht bij ons zijn vakantie door en was net zo enthousiast als wij. Samen besloten we dit mooie concept naar Nederland te halen. In 2006 ontstond Livium. Het bleek het begin van een nieuw avontuur, maar nu in Nederland.

Dolf van den Maagdenberg
directeur Livium

 • Altijd maatwerk
 • Hoge kwaliteit materialen
 • Eigen productie
 • Eigen montage teams

Pioniers in hart en nieren

Livium bracht het louvredak in 2006 naar Nederland en België. Zelfs het woord louvredak is door ons bedacht. In de beginjaren waren we de enige leverancier. Inmiddels zijn er meer, maar Livium blijft de enige die maatwerk, kwaliteit en schoonheid met elkaar combineert.

Leider in het topsegment

Elk Livium louvredak is exact op maat gemaakt. Desgewenst ontwerpen onze designers de tekening, uiteraard compleet aangepast aan de stijl van het object. We produceren elk louvredak zelf en onze montageteams zagen het op locatie op maat, zodat het altijd tot op de millimeter nauwkeurig past, de enige garantie voor topkwaliteit!

Veelgestelde vragen
 • Waar worden de Livium producten verkocht?

  We verkopen onze systemen voornamelijk in Nederland en Belgie, echter we verzorgen ook internationale projecten. We zijn hiertoe volledig toegerust qua verkoop, werkvoorbereiding, transport en montagemogelijkheden.

 • Via welke kanalen worden de producten van Livium verkocht?

  Wij zijn fabrikant van al onze aluminium louvre-systemen. Wij leveren onze producten zonder tussenkomst van dealers direct aan de particuliere eindgebruiker of direct aan klanten in de professionele markt, voornamelijk verandabouwers, bouw & aannemersbedrijven en hoveniers.

 • Heeft Livium ook een showroom?

  We hebben in onze vestigingsplaats Hengelo een showroom waar we u graag verwelkomen, maar we maken ook graag bij u ter plaatse een afspraak. Vanwege het feit dat al onze systemen maatwerk zijn is het erg belangrijk de situatie ter plaatse te bekijken en op basis daarvan een ontwerp met bijpassende offerte te maken.

 • Heeft u ook referenties?

  Door het directe contact met onze klanten hebben we de beschikking over vele referenties waar potentiele klanten een kijkje kunnen gaan nemen. Zo hoort u uit eerste hand wat de ervaringen met ons bedrijf en onze producten zijn. In verband met de privacy van onze klanten doen we dit alleen in overleg en na goedkeuring.

 • Wie verzorgt de montage van de Livium Louvre-systemen?

  Livium beschikt over eigen monteurs die vanuit Hengelo in Nederland, Belgie en daarbuiten de louvresystemen monteren. Onze monteurs zijn derhalve volledig gespecialiseerd waardoor de montage snel en vakkundig gebeurt

 • Levert Livium ook complete overkappingen en veranda’s?

  Schoenmaker blijf bij je leest! We ontwerpen complete veranda’s maar laten de bouw- en aannemerswerkzaamheden over aan specialisten. We werken daartoe samen met aannemers, timmerbedrijven en staalconstructeurs door heel Nederland. In veel gevallen echter hebben onze klanten zelf goede lokale contacten met bedrijven die de bouwwerkzaamheden kunnen uitvoeren.

 • Hoe wordt er geleverd in nieuw- en verbouwsituaties?

  Wij zijn geen aannemersbedrijf of verandabouwer. Bovendien is er bij nieuwbouw en verbouw al een hoofdaannemer die de bouwwerkzaamheden uitvoert. We leveren en monteren in die gevallen onze systemen als onderaannemer en doen de werkvoorbereiding in samenwerking met de hoofdaannemer, opdrachtgever en architect.