"Pioniers in hart en nieren"

Een avontuur down under

Het is bijzonder hoe het leven soms loopt. We wilden veel van de wereld zien en begin 2000 verhuisden we naar Nieuw-Zeeland. Het continent van nieuwe mogelijkheden, hoge welvaart en − vooral − van een relaxte, laid back levensstijl. Nieuw-Zeelanders leven het hele jaar door buiten en de zon kan er behoorlijk branden.

Niet verwonderlijk dus dat daar de beste zon­weringsconcepten vandaan komen. Wij werden vooral gegrepen door de louvredaken. Mooie, open constructies die zorgden voor schaduw en zon wanneer wij dat wilden en tegelijkertijd het licht op een unieke manier lieten binnenvallen. Regende het, dan draaiden we de louvres dicht en zaten we beschut. Wat een heerlijke manier om zoveel mogelijk buiten te kunnen leven.

Een jeugdvriend bracht bij ons zijn vakantie door en was net zo enthousiast als wij. Samen besloten we dit mooie concept naar Nederland te halen. In 2006 lanceerden we Livium en waarmee we het louvredak in Nederland en België introduceerden. Het bleek het begin van een nieuw avontuur.

Het avontuur begon met het importeren van complete systemen bij onze leverancier Louvretec in Nieuw-Zeeland. Inmiddels maakt Livium de systemen zelf. Hierdoor kan er nog sneller geleverd worden en beter worden ingespeeld op de wensen van de klant. Het Louvretec design is nog steeds geïntegreerd in het prachtige eindresultaat. Zij leveren de originele componenten, waardoor wij de beste kwaliteit kunnen garanderen.

Leider in
het top­segment

Leiders weten dat de details het verschil maken. Pioneers durven buiten de lijnen te kleuren en denken in mogelijkheden. Louvredaken in luxe jachten of hellende dakvlakken, louvre­panelen met schuine hoeken, driehoekige vormen, houtfineer of afgeronde zijden: wij gaan geen uitdaging uit de weg. Het is niet voor niets dat architecten ons weten te vinden voor hun meest uitdagende projecten.

  • Altijd maatwerk
  • Hoge kwaliteit materialen
  • Eigen productie
  • Eigen montage teams

Bijzondere
oplossingen

De Livium louvresystemen maken we zelf, verkopen we zelf en monteren we zelf. Zo houden we grip op elke stap in het proces. Om ervoor te zorgen dat het eindresultaat precies zo wordt als u voor ogen heeft, denken we vaak al vroeg in het bouwproces mee zodat uw wensen, de mogelijkheden van de aannemer en onze creativiteit en vakmanschap elkaar maximaal versterken. Lees hier meer over onze werkwijze

Nauwkeurige
Montage

Vervolgens zagen onze montageteams op locatie de louvres en shutters exact op maat, zodat het altijd tot op de millimeter nauwkeurig past. Het resultaat? Topkwaliteit: functionele zon- en wind­wering, aangenaam eenvoudig te bedienen en waanzinnig mooi.

Hoogwaardige buitenproducten, naadloos aansluitend op onze filosofie: ongedwongen aandacht voor de goede dingen van het leven, het hele jaar door.

Onze collectie heaters, verlichting, screens en glazen schuifwanden is buitengewoon mooi, kwalitatief goed én gemakkelijk in gebruik.

Onze buitenproducten zorgen ervoor dat u in de lente al naar buiten kunt genieten van lome, lange avonden met vrienden, en in de vroege herfst heerlijk op de veranda kunt vertoeven tijdens een zacht buitje.

Veelgestelde vragen

Wij ontwerpen, ontwikkelen en fabriceren al onze Livium louvresystemen in eigen huis. Om de kwaliteit te borgen leveren en monteren wij onze producten uitsluitend zelf, zonder tussenkomst van dealers. U als particulier, bouwbedrijf, aannemer, hovenier en verandabouwer kunt hiervoor contact met ons opnemen.

Wij verkopen onze Livium louvresystemen voornamelijk in Nederland en België, maar zitten ook regelmatig in het buitenland voor internationale projecten in de rest van Europa of de Antillen. Dat kan omdat wij alles in eigen huis hebben, van verkoop en werk­voorbereiding tot en met transport en montage.

Jazeker. U vindt onze showroom in Hengelo waar u meer dan welkom bent om onze Livium louvresystemen te bekijken. Omdat alle Livium louvresystemen maatwerk zijn, is het ook van belang om de situatie ter plaatse bij u te bekijken. Op die manier krijgt u een nog beter advies en een ontwerp met bijpassende offerte dat perfect aansluit bij uw wensen en de mogelijkheden. Direct een showroom afspraak maken

Wij produceren en assembleren al onze systemen hier in Nederland. Daarin zijn wij uniek!
Advies, verkoop, werk­voorbereiding, productie en montage wordt gedaan vanuit ons moderne bedrijfspand in Hengelo.

Wij hebben het hele proces in eigen hand zodat wij snel kunnen schakelen en leveren; flexibiliteit is onze grote kracht. Houd er echter wel rekening mee dat levertijden kunnen oplopen in drukke periodes. Kwaliteit staat voorop en maatwerk vergt aandacht en vakmanschap.

Wij beschikken over eigen monteurs die vanuit Hengelo in Nederland, België en daarbuiten onze Livium louvresystemen monteren. Onze monteurs zijn volledig gespecialiseerd zodat de montage vakkundig gebeurt.

Daar kunnen wij kort over zijn: nee, dat doen wij niet. Wij laten bouw- en aannemerswerkzaamheden over aan de specialisten. Wij werken hiervoor veel en intensief samen met aannemers, timmerbedrijven en staalconstructeurs door heel Nederland. Heeft u zelf een bedrijf op het oog voor uw bouwwerkzaamheden? Dan werken wij daar uiteraard mee samen.

Wij zijn geen aannemersbedrijf of verandabouwer. Bovendien is er bij nieuwbouw en verbouw al een hoofdaannemer die de bouwwerkzaamheden uitvoert. Wij leveren en monteren onze Livium louvresystemen dan als onderaannemer en doen de werk­voorbereiding in samenwerking met de hoofdaannemer, opdrachtgever en architect.